Wat kost een hond?

Veel mensen willen graag een hond. Maar een hond kan best wat geld kosten. Er zijn vele verschillende variabelen wanneer het gaat om het berekenen wat een hond kost. Ikzelf wilde al een hond sinds ik zeer klein ben. Maar het was helaas geen mogelijkheid omdat mijn ouders allergisch waren. Dus ik besloot dat ik een hond zou nemen wanneer ik op mezelf woonde. Maar natuurlijk was het niet meteen mogelijk een hond te nemen toen ik op mijn kleine studentenkamertje woonde. Ik realiseerde me al snel dat ik pas een hond zou kunnen krijgen als ik mijn zaakjes op orde had. Daarom besloot ik eerst te focussen op wat nodig was om een hond een goed leven te geven.

Nu ik een hond heb wil ik in dit artikel bespreken wat een hond kost en wat je nodig hebt om je hond te verzorgen en blij te houden. De eerste kosten zijn natuurlijk de hond zelf. Nu hangen de kosten van een hond natuurlijk af van wat voor hond je neemt. Als je een hond ophaalt bij een asiel kost het waarschijnlijk heel weinig of helemaal niets. Maar als je een rashond puppy wilt kopen bij een fokker, en het is een veelgevraagd ras, dan kan het duur zijn. Ikzelf wilde een Corgi en die zijn momenteel erg populair en kosten daardoor wel wat.

Benodigdheden

Daarnaast heb je natuurlijk een aantal benodigdheden nodig. Je wilt een slaapmand, eten, speeltjes etc. Qua eten wil je een hond natuurlijk goed voer geven, ikzelf heb gekozen voor het merk Royal Canin. Het voedsel van dat merk is uitstekend voor honden en ook goed tegen vele kwaaltjes. Nu zijn deze benodigdheden natuurlijk niet de duurste dingen. Wat wel belangrijke kosten om rekening mee te houden zijn medische kosten. Wanneer je een hond neemt zul je moeten betalen voor bepaalde inentingen en natuurlijk kan een hond ziek worden of medische kwalen krijgen tijdens zijn leven. Je zult dat de financiële vrijheid moeten hebben om de hond naar de dierenarts te kunnen brengen.

Tijd en aandacht

Een ander soort kosten die bij een hond horen zijn natuurlijk tijd en aandacht. Heb je de tijd om twee of drie keer per dag je hond uit te laten? Het is natuurlijk ook zielig als je dagelijks op kantoor werkt en je hond alleen thuis zit. Daarom is het misschien ook verstandiger om pas een hond te nemen als je samenwoont met je vriend of vriendin. Op deze manier zijn er twee mensen die de hond aandacht kunnen geven.

Geef een reactie