MKB afval helpt écht iedereen!

Een vriend van mij heeft laatst voor het eerst op een foodtruckfestival gestaan met zijn eigen kraampje. Het was een klein festival, ergens in een stadspark, maar hij had de tijd van zijn leven. Toen hij me echter vertelde over zijn fantastische weekend, praatte hij vreemd genoeg net zo veel over het afval als over de leuke mensen en het lekkere eten. Hij had namelijk geen enkel idee hoe hij zoveel afval moest inzamelen en afvoeren, en een klein keukenprullenbakje leek hem nou niet echt een goed idee. Toen kwam hij in contact met MKB afval en met hun containers was zijn probleem meteen opgelost. Hier was hij zo enthousiast over (nog bijna enthousiaster dan over hoe goed zijn falafel verkocht) dat ik ook maar even een kijkje ben gaan nemen op hun website. Kijken jullie mee?

MKB afval is in 2013 opgericht en krijgt haar naam van hun klantengroep; middelgrote en kleine bedrijven. Dingen als foodtrucks en foodfestivals dus, maar ook andere evenementen en soms verbouwingen. Wat ze belangrijk vinden komt ook meteen naar voren op hun website; ze willen direct duidelijkheid voor de klant. Er is bij hun niet zoiets als een offerte aanvragen, je weet direct waar je aan toe bent. Er zijn bijvoorbeeld allerlei verschillende formaten vuilniscontainers die je bij hen kan huren. In plaats van ingewikkelde afmetingen kan alles gewoon in deze tabel:

240 literbak 4 vuilniszakken
360 literbak 6 vuilniszakken
660 literbak 11 vuilniszakken
1100 literbak 19 vuilniszakken
1700 literbak 29 vuilniszakken

Ook zijn ze milieuvriendelijk; MKB afval begint al met scheiden voordat het afval überhaupt in de containers komt. Je huurt namelijk verschillende containers voor verschillende soorten afval. Je hebt containers voor papier & karton (alles wat dus hieronder valt, van oude verhuisdozen tot kranten), organisch afval (planten, bloemen, potgrond, etc., alles wat groeit), maar ook voor dingen als glas (wijnflessen, glazen potjes). Ook zijn er containers voor restafval (etensresten, sommige verpakkingen, etc.) en PMD afval (afval zonder een duidelijke classificatie). Dan is er ook nog de optie archief verwijderen. Dit gebruik je als je bijvoorbeeld je kantoor op gaat ruimen en er allerlei verouderde maar toch vertrouwelijke documenten langskomen, zoals boekhouding. Als je deze documenten in een ‘archief verwijderen’ –container gooit, dan zorgt MKB afval ervoor dat dit niet zomaar ergens op een belt terecht komt, maar ook echt permanent vernietigd wordt.

MKB afval heeft dus voor iedereen wat wils. Of je nu voor de eerste keer met je falafeltruck op een foodtruckfestival staat in een stadspark, of iets heel anders gaat doen, kijk wat de container mogelijkheden zijn voor jou!

Geef een reactie